Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV ABD, 2018 İnsan Ticareti Raporu'nu açıklandı!

        Amerika Birleşik Devletleri 2018 İnsan Ticareti Raporunu yayınladı. Ülkeleri, insan ticaretiyle mücadelede 4 kategoriye ayıran raporda, Türkiye yine 2. kategoride yer aldı.

        "Türkiye insan ticaretini önlemek için kayda değer çaba harcıyor..." bu tespit Amerika Birleşik Devletleri'nin 2018 yılı İnsan Ticareti Raporu'ndan... Amerikan Dışişleri Bakanlığı, hazırladığı raporda Türkiye'yi son dokuz yılda olduğu gibi, insan ticaretiyle mücadelede ikinci kategoriye koydu. Bu, Türkiye'nin karnesinin kusursuz olmadığı ancak insan ticaretiyle mücadelede kayda değer çaba gösterdiği anlamına geliyor. Üstelik rapora göre, bu çabalar bir önceki yıla kıyasla da artış gösterdi.

        İNSAN TİCARETİNDE EN ÇOK MAĞDUR SURİYE'DEN

        Türkiye'nin fuhuş ve yasa dışı iş gücü ticaretinde transit ülke olarak tanımlandığı raporda, mağdurların, Orta ve Güney Asya, Doğu Avrupa, Suriye, Endonezya ve Fas'tan geldiği kaydedildi. İnsan ticareti mağdurları içerisindeki en büyük grubu Suriyeliler oluşturdu. Raporda terör örgütü PKK'ya ilişkin bir bölüm de yer aldı. Türkiye'de bazı gençlerin, belirsiz koşullar altında, terör örgütüne katıldığı belirtildi. Bu da insan ticaretinin bir parçası olarak nitelendirildi.

        Raporda, Ankara'nın geçtiğimiz yıl insan ticareti mağdurlarını tespitte daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. Geçen yılki raporda, tespit edilen insan ticareti mağdurlarının sayısı 181’ken, son raporda bu sayı 303’e çıktı. Ayrıca hükümetin, mağdur merkezli adli kovuşturmaları geliştiren çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdiği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün personel sayısını yükselttiği de raporda belirtildi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu