Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 2019 Pirelli Takvimi hazır! Takvimde Gigi Hadid de var!

        Her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi'ni bu yıl ünlü fotoğrafçı Albert Watson çekti. Objektifinin odağındaki isimler arasında tasarımcı Alexander Wang ve top model Gigi Hadid de vardı. Üç isim, hem imza attıkları çalışmayı, hem de hayata bakışlarını New York'ta Habertürk'e anlattı.

        2019 Pirelli Takvimi'nin teması hayal kuran kadınlar... Kadroda Gigi Hadid, Laetita Casta, Julia Garner, Astrid Eikad gibi isimler var. Ve bir de moda tasarımcısı Alexander Wang. Çekimleri yapan fotoğrafçı ise deklanşöre her bastığında, adına beş sıfırlı çekler yazılan Albert Watson. Miami ve New York'ta çekilen takvim, bu yıl bambaşka bir konseptte...

        WATSON: 4 AYRI SENARYO OLUŞTURDUM

        Aşk ve ilişkiler üzerine dört ayrı senaryo oluşturan Watson, "Dört kadınla çalıştım ve dört film çektim. Birinde bir ressamla bir dansçının aşkını, ikincide iki dansçının aşkını, üçüncü senaryoda bir fotoğrafçı kadınla bir erkek arkadaşını, dördüncü senaryoda psikiyatristiyle dost olan hastasını yansıttım. Kadınların ortak özelliği hepsinin hayal eden kadınlar olması! Geleceğe bakan, tutkulu kadınlar" dedi.

        Alfred Hitckock ve Steve Jobs'un portrelerinden Kate Mmoss'un moda çekimlerine kadar birçok çalışmaya imza atan Watson, "Herkesin fotoğrafını çekerim" diyor. Ünlü fotoğrafçı, "Hen her çekimde 'Mr.Nice’ı (Bay İyi) oynarım. Bir şeyi bir kere ama net bir şekilde söylerim, anlaşılmıyorsa bir daha söylerim ama asla nezaketimi kaybetmem, hep güleryüzlü ve rahatımdır. Herkesin fotoğrafını çekerim. Sevmediğim bir politikacı bile olsa işimi yaparım, politikalarına inanmama gerek yok!" diye konuştu.

        HADİD: 18 YAŞIMDAN BERİ KENDİ FATURALARIMI ÖDÜYORUM

        Takvime poz veren Gigi Hadid de canlandırdığı karakterle özdeşleştiğini anlatıyor. Başarılı top model, "Canlandırdığım karakter gibi ben de seyahat etmek zorundayım. Bir ülkeden ötekine geçiyorum, hep tek başımayım, seyahatin sonunda kendimi bir otel odasında, bir kişiyi bile tanımadığım, arayacağım insanların uyuduğu zamanları yaşarken buluyorum" şeklinde konuştu.

        Takvimin güçlü kadınları anlattığını vurgulayan Hadid, "Ailem her şeyi her zaman önümüze koysa da ilk marka çantamı New York’taki bir çekimden sonra kazandığım parayla alabildim. 18 yaşımdan beri de faturalarımı kendim ödüyorum. Kariyerimin başında herkes bana yüklendi, hakkımda ‘Gigi bunu hak etmiyor’ deniyordu. Benim için ‘Ayrıcalıklı’ deniyordu. Ama çok çalıştım. Hayattaki en büyük derdim kendimi aileme kanıtlamaktı" sözleriyle kendini anlattı.

        Kriminal psikoloji eğitimi alan Hadid'e göre güçlü kadınların hem pırıltılı, hem de karanlık bir tarafı var: Pirelli Takvimi her sene kadınları, güçlü kadınları destekliyor. Bu mesaja bayılıyorum. Bütün kadınlar çok pırıltılı durabilir ama bir de karanlık bir taraf var. Ben de herkes beni anlasın ve sevsin istiyorum. Her şeyi kontrol etme merakım da aslında korkularımdan kaynaklanıyor. Yine de korkularımın hayatımı kontrol etmemesine çalışıyorum.

        TAKVİMDEKİ İLK ASYALI ERKEK

        Takvimdeki ilk Asyalı erkek olan tasarımcı Wang ise takvime poz vermesi istendiğinde çok şaşırmış. Wang, o anları, "Watson beni aradığı zaman ‘Benden mankenleri giydirmemi mi istiyorsunuz? Anlayamadım!’ dedim" ifadeleriyle anlattı.

        RÖPORTAJ: ELİF KEY

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu