Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Anasayfa Video TV İran kuraklığın faturasını İsrail'e kesti: Bulutlarımızı çalıyorlar

Nükleer silah bulundurmaktan Ortadoğu ülkelerinin içişlerine karışmaya kadar, İran'ın bugüne kadar İsrail'e pek çok konuda suçlama yönelttiğine şahit olduk. Ama böylesi ilk... İran bu kez yaşadığı kuraklığın faturasını İsrail'e kesti.

İddiayı ortaya atan isim, İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı General Gulamrıza Celali. Celali, başkent Tahran'da 3'üncü Sivil Savunma Konferası'nda ülkede yaşanan su kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "İran'da meydana gelen iklim değişikliğinde yabancıların parmağının olması şüphesi var" dedi. Ülkedeki bilim merkezlerinin de bunu teyit ettiğini söyledi. İranlı general iddialarını bir adım daha ileri taşıdı. "İsrail ve komşu ülkelerden biri, İran'a giren yağmur bulutlarını yağmaması için kısırlaştırıyor. Bunun yanı sıra bulut ve kar hırsızlığıyla karşı karşıyayız" dedi.

Bu iddiaya İsrail'den yanıt gecikmedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Celali'nin açıklaması ile dalga geçti. Sözcü, Twitter hesabından İran'la ilgili hava tahminlerini paylaştı. Ülkede güneşli bir hava beklendiğini, yağmur ihtimali olmadığını belirten tahminlere, "Yine yaptık" mesajını ekledi. Paylaşımının üzerine yağmurlu hava simgesi ekleyen Nahshon, "Çalınması gereken bir başka yağmur bulutu" yazarak Celali'nin açıklamasıyla alay etti.

İran'da yağışın ve su kaynaklarının azalmasıyla ortaya çıkan kuraklık, su krizine yol açıyor. Musluklardan da tuzlu su akması nedeniyle halk, tankerlerden su satın almak durumunda kalıyor. Pek çok kentte su krizi, hükümet karşıtı protestolara yol açmış durumda... 

 

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua