Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Spor İspanya Milli Takımı'nda deprem! Teknik direktör maçtan iki gün önce kovuldu

        Dünya Kupası'nın başlamasına 1 gün kala İspanya Futbol Federasyonu, teknik direktör Julen Lopetegi'nin görevine son verdi. Bu ayrılığın nedeni, Lopetegi'nin federasyondan izin almadan Real Madrid'le sözleşme imzalaması.

        Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı saatler kala, İspanya Milli Takımı'nda büyük bir kriz yaşanıyor. İspanya Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nın ardından Real Madrid'in başına geçeceği açıklanan teknik direktör Julen Lopetegui'nin görevine son verdi. Açıklamayı federasyonu başkanı Luis Rubiales yaptı. Kararın alınma gerekçesi olarak Lopetegui'nin Real Madrid ile yaptığı görüşmeleriyle ilgili olarak İspanya Futbol Federasyonu'nu bilgilendirmemesi gösterildi.

        Rubiales, 51 yaşındaki teknik adama emeklerinden ötürü teşekkür ederken, "Lopetegui harika bir antrenör, ancak bu davranışı kabul edemeyiz. İhanete uğradığımı düşünmüyorum, ancak yapılması gereken buydu. Alınmış olan karar, tüm Federasyon'un desteğiyle alındı. Eğer birileri çalışanlarımızla görüşmek istiyorsa, bizle de irtibata geçmeliler. Milli takım tüm ulus içindir" dedi.

        İspanya Futbol Federasyonu Lopetegui'nin ardından göreve Fernando Hierro'yu getirdi. 2010'un dünya şampiyonu, 2014'te ise gruptan çıkamayan İspanya Dünya Kupası'ndaki ilk maçına 15 Haziran Cuma günü Portekiz ile oynayacak. Sözleşmesi 2020'ye kadar uzatılan Julen Lopetegui yönetimindeki İspanya, çıktığı 20 karşılaşmanın 14'ünde galip gelmiş, 6'sında ise sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu