Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sinema 4'ü yerli 8 yeni film... İşte vizyonun yenileri

        Bu hafta vizyona 4'ü yerli 8 film giriyor. Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmi de vizyona girenler arasında.

        Bu haftanın dikkat çeken yerli yapımı ahlat ağacı. Altın Palmiye Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapılan filmi "Ahlat Ağacı" sinemaseverlerle buluştu. Filmin başrolünde Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar gibi önemli isimler var. Ahlat Ağacı, üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı kitabı bastıracak parayı bulma adına memleketine dönen, ailesiyle ve geçmişte tanıdığı insanlarla yüzleşme sürecine giren bir gencin hikayesini konu ediniyor.

        FİLM AŞK VE DRAM SEVERLER İÇİN

        Bu haftanın bir diğer yerli yapımı Deniz ve Güneş... Barış Denge'nin yönettiği film babasının ısrarları sonucu evlenmenin arefesine giren bir gencin; katıldığı sualtı etkinliğinde tanıştığı bir kızla hikayesini anlatıyor. Aşk ve dram karışımı filmde Şafak Pekdemir, Burak Serdar Şanal, Melissa Giz Cengiz, Selahattin Taşdöğen ve Levent Özdilek gibi isimler rol aldı.

        GERÇEK BİR HİKAYEDEN UYARLANDI

        Haftanın dikkat çeken yabancı filmi ise Sürükleniş... Baltasar Kormakur'un yönettiği film gerçek bir hikayeden uyarlandı. Film; tanıştıktan kısa süre sonra birbirlerine aşık olan ve hayatlarının macerası için okyanusa doğru yelken açan iki gencin hikayesini anlatıyor. Hollywood'un önemli iki ismi Diane Keaton ve Jane Fonda'yı buluşturan "Kitap Kulubü" filmi de vizyona girenler arasında. Kitap Kulübü, aşkı geride bırakan dört yakın arkadaşın başlattıkları kitap kulübüyle değişen yaşamları etrafında dönüyor.

        Haftanın animasyon filmi Cüce Dedektif Şerlok. John Stevenson'un yönettiği film sevimli bahçe cücelerinin maceralarını beyazperdeye taşıyor. Kasırgada Vurgun, 2'inci kez gösterine giren Cebimdeki Yabancı, Cin-i Ayet de bu hafta vizyona girdi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu