Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 29 Nisan 2020 (Çocuklarda yeni tür korona mı var?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde yine bir yanda can kayıpları diğer yanda umut veren haberler var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısından sonra, pik noktası ve normalleşmeye dair önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'de son 24 saatte 89 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti; can kaybı 3 bin 81'e ulaştı. İki gündür test sayısı düşüktü, bu kez 43 bin 498 kişiye test yapıldı. Pozitif vaka sayısı ise 2 bin 936 oldu. İyileşenler yine vaka sayısının çok üstünde. Türkiye’de son 24 saatte 5 bin 231 kişi iyileşti. İyileşenlerin sayısı toplamda 44 bin 22 oldu. Toplam vaka sayısı da 117 bin 589'a çıktı.

        Çocuklarda yeni tür korona mı var? Korona bitmeden Kawasaki mi geldi? Koronavirüse karşı ne durumdayız? Türkiye’de normalleşme ne zaman? Bayramda kısıtlama olacak mı? Türkiye’de vaka sayısı ne anlatıyor? Salgın kontrol altına alınıyor mu? Türkiye’de rehavet riski var mı? Aşı ve ilaç çalışmalarında son durum ne? Aşı sonbahara yetişir mi? Aşı koronavirüse çare olacak mı? Test sonuçları tutarlı mı? Rastgele test yöntemi mümkün mü? İlaçlar korona tedavisinde etkili mi? Koronavirüsün bilinmeyen etkileri neler? Virüse karşı hangi ilaç faydalı? Kan sulandırıcı ilaçlar riskli mi? Salgında ikinci dalga riski azaldı mı? Vaka sayısı bilinenden fazla mı? Haziranda kır düğünü yapılabilir mi? Virüs sonrası yeni normal ne demek? Virüs tarla ve bahçede olur mu? Asker terhisleri ne olacak?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı/Türkiye ve Avrupa Bilimler Akademisi Üyesi/TÜBA Türkiye Bilimler Akademisi Kanser Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Taner Demirer ve Namık Kemal Üniversitesi Başhekimi/Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nejat Altıntaş ile Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinin detaylarını konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu