Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 23 Mart 2020 (Koronavirüs nasıl tedavi ediliyor; ilacı var mı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Koronavirüsün artık tüm yurtta olduğu açıklandı. Yani “hattı müdafaa yok, sathı müdafaa var” ve satıh ülkemizin her bir karışı. Ancak Türkiye, cehaletle mücadele etmekten konoravirüs ile mücadele edemeyecek hale geliyor. Dışarı çıkmayın deniyor, bazıları çıkıyor. Kalabalık oluşturmayın deniyor, en ufak bahaneyle onlarca, yüzlerce kişi bir araya geliyor. Tam da bu dönemde resmi açıklamaları takip etmek gerekiyor. Türkiye birkaç saat önce, işte bu açıklamaların en önemlisine kilitlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamera karşısına geçti, koronavirüs ile mücadelede son bilgileri paylaştı. Perşembeye kadar 300 bin tanı kiti geleceğini ve kendi solunum cihazımızı yapacağımızı söyledi ve en önemli bilgiyi verdi: “Koronavirüs artık tüm ülkede.” Sağlık Bakanı’nın açıklamalarında önemli bir mesaj da vardı. Bakana sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi, diye soruldu. Bakan Koca “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin” dedi. Herkes kendi ohalini nasıl ilan edebilir?

        Koronavirüsü nasıl yeneceğiz? Koronavirüs nasıl tedavi ediliyor? Koronavirüsün ilacı var mı? Koronavirüs nasıl durdurulacak? Vakaların seyri ne anlatıyor? Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı/Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Başkent Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi/ Türk Tabipler Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlem Kurt Azap ve Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüs ile mücadele günlüğünü değerlendirdi.

        Yeni infaz yasası ne getiriyor? Koronavirüs OHAL getirir mi? Koronavirüs tahliyeleri nasıl olacak? Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen yargıda koronavirüs önlemlerini anlattı; karantina hakuku, OHAL durumu ve cezaevlerindeki af beklentisini de değerlendirdi.

        Türkiye’nin beklediği haberlerden biri... Koronavirüs önlem paketine ek olarak kamu bankaları alacaklarını erteledi. Kimin borcu ne kadar ileri atıldı? Özel bankalar da sürece katılacak mı? Kredi ertelemeleri yeterli mi? Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi/Ekonomist Prof. Dr. Ege Yazgan ekonomide koronavirüs önlemlerini anlattı.

        Avrupa’da koronavirüs kabusunu en güçlü yaşayan ülkelerden biri İspanya. Sadece bir günde 5 bine yakın vaka tespit edildi. Ülkedeki karantina uzatılıyor. İspanya’daki son durumu Siyaset Bilimci Işık Özel anlattı. İtalya’da can kaybı Çin’i geçeli günler oldu ve kayıp sayısı her gün yüzlerce artıyor. İtalya’daki mücadelenin son durumunu Avukat Özgün Altop anlattı. ABD'de ise bazı bölgelerde ordu sokağa indi, Trump yönetimi ekonomik anlamda tüm silahlarını çekti. Ayrıca ilaçla ilgili de önemli gelişmeler var. ABD’deki son durumu Voice of America Türkçe Muhabiri Begüm Dönmez Ersöz anlattı.

        Milyonlarca aile için bugün başı bilinen ama sonu bilinmeyen bir sürecin ilk günüydü. İlk ve orta dereceli okullarda uzaktan eğitim başladı. Neler oldu? Eğitim nasıl işliyor?

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu