Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Fast food tüketimi doğurganlığı nasıl etkiliyor?

        Araştırmalara göre, fast food doğurganlığı olumsuz etkiliyor. İngiliz Milletler Topluluğu'nda yapılan araştırmada, 'insan üremesi' adlı rapor için 5 bin 598 kadın incelendi. Haftada 4 veya 5'ten fazla fast food yiyen kadınların, hiç fast food yemeyen veya daha az yiyen kadınlara kıyasla, gebe kalma sürelerinin bir ay daha uzun olduğu belirlendi. Araştırmada, düzenli abur cubur tüketenlerin de bir yıl içinde hamile kalmalarının zor olduğu görüldü.

        Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere ve İrlanda'da kadınlara hamile kalmadan bir ay önce nasıl beslendikleri soruldu. Ebeler, kadınları 14-16 haftalık gebelik dönemlerinde ziyaret etti ve onlara ne sıklıkla hangi yiyecekleri tükettiklerini de sordu. Veriler, kadınların hatırladıkları besinlere göre belirlendi. Ayda 1'den veya 3'ten daha az meyve yiyenlerin hamile kalma sürelerinin günde 1 veya 1'den fazla meyve yiyenlere kıyasla daha uzun sürdüğü görüldü. 

        Babaların beslenme tarzına bakmayan araştırmacılar, bulguları etkileyen başka faktörler de olabileceğine dikkat çekti. Ancak araştırmacılar, kadınların gebelik öncesi beslenmelerinin doğurganlıklarına etkisi olduğu konusunda hemfikir.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu