Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 24 Mart 2020 (Koronavirüse karşı aşı çalışmaları hangi aşamada?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi, toplam vaka sayısı ise bin 872'ye ulaştı. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca Twitter hesabından paylaştığı mesajında biri KOAH hastası, 6'sı ileri yaşta 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 24 saatte toplam 3 bin 952 test yapıldığını belirten Koca 343 yeni tanı olduğunu belirtti. Böylece Türkiye'de toplam vaka sayısı bin 872'ye ulaşmış oldu.

        Türkiye’deki durum İtalya ile benzer mi? Koronavirüs nasıl tedavi edilir? Koronavirüs biyolojik silah olarak üretilmiş olabilir mi? Koronavirüs ile ilgili komplo teorileri ne anlama geliyor? Koronavirüse karşı aşı çalışmaları hangi aşamada? Harvard Üniversitesi James Stevens Simmons Genetik ve Metabolizma Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil anlattı.

        Koronavirüs nasıl tedavi edilir? Vaka yayılma hızı ne anlatıyor? Koronavirüs nasıl bulaşıyor? Koronavirüse karşı aşı çalışmalarında son durum ne? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi/Halk Sağlığı Uzmanı/Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği Yetkilisi Prof. Dr. Toker Ergüder anlattı.

        Koronavirüs ile sosyal mücadele nasıl olur? “Hayat eve sığar” kampanyasının amacı ne? “Ahbap” ile herkesin yardımına koşan sanatçı Haluk Levent, koronavirüs ile mücadelenin sosyal boyutunu anlattı.

        Koronavirüs ilaçla yenilir mi? Koronavirüse karşı takviye gıdalar neler? Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta anlattı.

        Adana’da koronavirüse karşı mücadele nasıl yürütülüyor? Alınan önlemler neler? Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar anlattı.

        Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün yeni tehlike merkezi olarak ABD’yi işaret etti. Ülkede bir yandan ilaç bulma çabası diğer yandan sokağa inen asker ve ekonomik önlemler var. Son durumu Voice of America Türkçe Editörü Mehtap Çolak Yılmaz anlattı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu