Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Burası Haftasonu - 31 Ekim 2021 (Çöpler nasıl toplanıp dönüştürülüyor?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Erdoğan ve Biden’ın Roma’daki görüşmesinde hangi konular ele alınacak? Joe Biden yönetiminde neler oluyor? Alec Baldwin’in karıştığı cinayetin gizemi çözülebildi mi? Gerçek mermi setteki silaha nasıl girdi? Cinayette suçlu kim? Facebook adını neden değiştirdi? Gigi Hadid ve Zayn Malik çiftinin ayrılık sebebi aile içi şiddet mi? Habertürk Yazarı Oray Eğin, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

        İsimler karakteri etkiler mi? İki ya da üç isimli olmak avantaj mı? İsimler hayatları nasıl etkiliyor? İsimlerdeki harfler ne işaret ediyor? Konulmaması gereken isimler var mı? İsim Analisti Haluk Kemal Cebe, Oylum Talu’ya anlatıyor.

        Tarihi sarayların ortak özelliği ne? Padişahlarla birlikte saraylarda başka kimler yaşardı? Saray ritüelleri nelerdi? En eski saraylar hangileri? Sarayların yer seçimi nasıl yapıldı? Tarihi sarayların yapıldığı yerlerde neler vardı? Az bilinen saraylar hangileri? Saraylar nasıl ısıtılıyordu? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Tarım değerlendiriyor.

        Çöpler nasıl toplanıp dönüştürülüyor? Çöplerin ne kadarı dönüştürülüyor? Attığımız çöpler nereye gidiyor? Çöp alanları nasıl ıslah ediliyor? Çöpten ne kadar gaz elde ediliyor? Evde çöpler nasıl ayrıştırılmalı? Çöpe en çok ne atıyoruz? Dünyadaki çöp sistemi nasıl? Çöpler nasıl ayrıştırılıyor? İstanbul’da ne kadar çöp toplanıyor? İBB Atık Yönetimi Şube Müdürü Saffet Altındağ, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu