Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Burası Haftasonu - 14 Mart 2020 (Koronavirüsle mücadele nasıl olmalı?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Koronavirüs sürecinde tüm dünya el yıkamayı bilmediğini anladı denebilir mi? Maskeler nasıl kullanılmalı? Evde kedi, köpek besleyenlere bulaşıyor mu? Yurt dışından gelen ürünlerde sıkıntı var mı? C vitamininin faydası var mı? Havaların ısınmasıyla virüs ortadan yok olacak mı? Virüs mutasyona uğruyorsa eğer sıcağa karşı da dirençli hale gelme riski var mı? Hamileler için nasıl bir risk taşıyor? Kore bu kadar çok insanı nasıl, hangi sistemle taradı? Peki Türkiye ne durumda? Virüs nasıl tespit ediliyor? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş anlatıyor.

        Koronavirüse karşı nasıl beslenmeliyiz? Biyokimya uzmanı Dr. Ayşegül Çoruklu konuğumuz... Ne yiyip ne içersek koronaya yakalanmadan bu süreci atlatırız? Peki ne yememeliyiz? Ne içmemeliyiz? En çok hangi besinde bağışıklık sistemini güçlendiren etkenler var? Risk grubundaki yaşlılar, belirgin hastalıkları olanlar ne yemeli, ne yememeli? Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruklu Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

        Koronayak mı olduk? Korona sonrası panik atak hastalarının sayısında bir artış bekleniyor mu? Hastalık psikolojisiyle nasıl baş edilir? Başkalarında virüs olma şüphesiyle toplum psikolojimiz bozulur mu? Stoklama yapma, marketlere hücum etme gibi panik tavırlar normal mi? Depresyon vakalarında artış bekleniyor mu? Psikiyatrist Kenan Eren, Oylum Talu’ya anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu