Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Burası Haftasonu - 12 Nisan 2020 (Yeşilay, sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl yardımcı oluyor?)

        Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

        Yeşilay, karantina döneminde evde sigarayı bırakmanin yollarına ilişkin kampanya başlattı. Yeşilay, sigarayı bırakmak isteyenlere nasıl yardımcı oluyor? Yeşilay’ın başka ne gibi çalışmaları var? Koronavirüs sürecinden yakından etkilenen çocukların psikolojilerini nasıl düzelteceğiz? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk anlatıyor.

        Koronavirüse yakalanmamak mümkün mü? Koronavirüs nasıl besleniyor? Koronavirüs neden bu kadar bulaşıcı? Çocukları koronavirüsten nasıl koruruz? Koronavirüs akciğerlere nasıl yerleşiyor? Biyokimya Uzmanı Dr. Ayşegül Çoruhlu, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

        İstanbul’da eczaneler vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımını sürdürüyor. Peki vatandaşların ücretsiz dağıtılan maskeleri alabilmek için ne yapması gerekiyor? Dağıtım süreci nasıl işliyor? İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

        Türkiye yerli koronavirüs test kiti üretimi için çalışmalarını sürdürüyor. Yerli kitler nerede üretiliyor? Hangi maddeler kullanılıyor? TÜBİTAK’tan onay alınacak mı? Yerli koronavirüs test kitleri ne zaman piyasaya çıkacak? ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Oylum Talu’ya aktarıyor. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu