Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 4 Haziran 2020 (Vekillik düşürmenin siyasi sonuçları ne olur?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Gergin siyasete bugün bir başka gerginlik daha eklendi. Haklarındaki yargı kararları TBMM'de okunarak CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri düşürüldü, Meclis karıştı. Enis Berberoğlu, kalan 18 aylık cezasını tamamlamak için cezaevine teslim olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Karar millet iradesinin yok sayılmasıdır" dedi. AK Partili Bülent Turan ise,,"Dokunulur vekilliği icat edenler CHP ve HDP'dir" dedi. CHP ve HDP aynı zamanda bunun bir darbe olduğunu söyleyerek tepki verdiler. Peki bu karar ne anlama geliyor? Hukuken nasıl yorumlamak gerekir. Vekillik düşürmenin siyasi sonuçları ne olur? Dokunulmazlıkları kim kaldırdı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Bahadır Erdem, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Hukukçu/Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er, Hukukçu Serkan Toper ve Hukukçu Mikail Hasbek ile 3 ismin milletvekilliğinin düşürülmesini konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu