Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Magazin Kardashian istedi, Trump affetti

        ABD Başkanı Trump, şiddet içermeyen uyuşturucu suçu nedeniyle ömür boyu hapis cezası alan 63 yaşındaki Alice Marie Johnson'ı affetti. Johnson'ın durumu Kim Kardashian'ın geçen hafta Trump'a Beyaz Saray'da konuyu aktarmasından sonra gündeme gelmişti.

        Amerikan Başkanı Donald Trump, Amerikalı televizyon yıldızı Kim Kardashian'ı kıramadı. İlk uyuşturucu suçundan 20 yılı aşkın cezaevinde olan Alice Marie Johnson'ın ömür boyu hapis cezasını affetti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Johnson için "ömür boyu hapis cezası almasına karşın hapishanede örnek bir mahkum olmak için çok çalıştı ve hapisteki diğer arkadaşlarına rehberlik etti" denildi.

        JOHNSON, ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

        Kim Kardashian uzun süredir Alice Johnson'ın serbest kalması için kampanya yapıyordu. Sosyal medyada gördüğü bir videoyla Johnson'ın durumunu öğrenen Kardashian, Johnson'ın avukatı Shawn Halley'le birlikte Beyaz Saray'ı ziyaret etti. Ayrıca hapishane reformu için lobi faaliyetinde bulunan Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile de bağlantı kurdu.

        ABD anayasası başkanlara mahkumları affetme izni veriyor. Başkanlar federal suçları affedebiliyor. Uyuşturucu bulundurma ve kara para aklama suçlamalarından hüküm giyen Johnson'ın yakında salıverilmesi bekleniyor.

        63 yaşındaki Alice Marie Johnson, 1996 yılında bir uyuşturucu dağıtım şebekesinin üyesi olma suçlamasıyla hapse atılmıştı. Ve ABD'de ilk kez şiddet içermeyen uyuşturucu suçu için ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 20 yıldır cezaevinde olan Johnson, uyuşturucu satma suçundan hüküm giymişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu