Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adım atılıyor

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu bazı alanların millet bahçesi olacağını açıklamıştı. Zeytinburnu'nda da bir millet bahçesi yapılacak. Projenin detaylarını Belediye Başkanı Murat Aydın, Habertürk'ten Arzu Kaya'ya anlattı.

        Üzerinde 4 yıldır çalışılan Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk adım atılıyor. Zeytinburnu'ndaki millet bahçesinin ihalesi 5 Eylül'de yapılacak. Faaliyete ise belediye seçimlerinden önce girecek.  128 bin metrekarelik askeri lojman alanı, TOKİ ve Zeytinburnu Belediyesi'ne devredilmişti. Zeytinburnu Belediyesi, 94 bin metrekarelik alanı millet bahçesi yapmak için ihale açıyor. Gecekondu mahallesinden yoğun betonlaşmayla konut alanına dönüşen Zeytinburnu, millet bahçesiyle yeşillenecek. Bahçe yaklaşık olarak Sultanahmet Meydanı büyüklüğünde olacak.

        Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, millet bahçesinin, Zeytinburnu'nun nefes alma noktası olacağını söyledi.Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin İstanbul'un en özgün yeşil alanlarından biri olması bekleniyor. Bahçede 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde biyolojik göletin yanı sıra renkli bitki deresi, 700 çeşit bitki türünden oluşacak şifalı bitki bahçesi de olacak. Aynı zamanda vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla spor sahaları, fitness alanları, koşu parkuru, sinevizyon merkezi, açık teraslı büfe gibi bir çok alan bulunacak. 

         

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu