Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yıllarca babasının cinsel istismarına maruz kalan kız konuştu

        Yıllarca babasının istismarına maruz kaldı, şikayetçi oldu. Aylar sonra tutuklanan baba, mahkemede bana iftira atıyor diye kendini savundu. Üstelik, sanık babanın yıllar önce öz kardeşine de cinsel istismardan hapis yattığı ortaya çıktı. Bu süreçte G.Y. yurda yerleştirildi, tedavi gördü. Sanık babaya öz kızına cinsel istismardan 30 yıl hapis cezası verildi. Yerel mahkemenin verdiği karar istinaf mahkemesinde de onandı. Ancak ailenin avukatının mücadelesi sürüyor.

        AİLENİN AVUKATI CEZANIN ARTIRILMASI İÇİN BAŞVURDU

        Genç kızın avukatı Seçkin Doğruyol, "Şahsın aldığı ceza kesinlikle yeterli değil. Aldığı ceza 30 yıl, ama biz bunun 600-700 yıl yani olayların her birine ayrı ayrı olmak üzere olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde de itirazlarımız devam ediyor ve sonuna kadar, gerekirse Anayasa Mahkemesi de dahil itirazlarımıza devam edeceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar savunacağız" dedi. Tüm bu süreçler ailenin hayatını alt üst etti, genç kızın annesi Nurcan Yıldız, "Biz ilk duyduğumuzda yıkıldık" dedi.

        BABASININ İSTİSMAR ETTİĞİ G.Y. OKULA DÖNMEK İSTİYOR

        Küçük kızın 13 yaşında başladığı kabusu yıllarca devam etti. Şimdilerde 18 yaşına gelecek kızın hukuk mücadelesinin ardından ailesiyle beraber yaşam mücadelesi de sürüyor. Anne Nurcan Yıldız, "Eşim cezaevinde, ben 5 çocukla kaldım. Böyle yaşam savaşı veriyoruz işte. Geçim sıkıntımız zor. Durumumuz yok" dedi. G.Y. 4 gün sonra 18 yaşına girecek. Kaldığı yurttan ayrılacak. Ailesiyle yıkık dökük evlerinde 4 kardeşiyle beraber hayatına devam edecek. Ailenin geçimine destek olmak için bir işe girmek zorunda. Oysa onun hayali farklı.  "Devamsızlıktan kaldım, yurda gittiğim için okul işlemlerinde zorluk çıktı. Örgün hakkım olsa okurum, işe gitmem" diyen G.Y.,  sözlerine şöyle devam etti:  "Okumak için yardım istiyorum. Okula gitmek istiyorum. Yaşım benim çalışma yaşım değil."

        ÖZEL HABER: ARZU KAYA

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu