Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Yeşil kategoride aranan terörist etkisiz hale getirildi

        Şırnak'ta 6 Temmuz'da yapılan operasyonda yeşil kategoride aranan PKK'lı terörist 'Serkan Tan'ın etkisiz hale getirildildiği açıklandı.

        İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son bir haftada bölücü terör örgütleriyle mücadele kapsamında Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, Jandarma Komando Birlikleri ile iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurlarınca bin 985 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 88, terör örgütü DEAŞ ile irtibatlı oldukları iddiasıyla 51, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında 885, sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında da 3 zanlı gözaltına alındı.

        Gerçekleştirilen planlı operasyonlarda, bin 27'si terör suçları, 47'si düzensiz göç ve 3 bin 267'si uyuşturucu ve kaçakçılık suçlarından olmak üzere 4 bin 341 kişi yakalandı. Düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 25'i ölü, 2'si sağ, 13'ü teslim olmak üzere 40 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, terörden arananlar listesinde yeşil kategoride yer alan "Serdar" kod adlı Serkan Tan'ın da bulunduğu bildirildi.

        Tunceli ve Hakkari'de yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan 6 sığınak, barınak ve mağara ile tuzaklanan 3 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi. Güvenlik güçlerince ayrıca 365 kilogram patlayıcı madde, 23 el bombası, 20'si ağır ve uzun namlulu toplam 28 silah ile bin 197 adet muhtelif mühimmat ele geçirildi. (AA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu