Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Wawrinka geri döndü! Dimitrov'a set vermeden tur atladı

        Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın ilk gününde tek kadınların 1 numaralı seribaşı Simona Halep ve tek erkeklerin 8 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov elendi.

        Amerika Açık'ta ilk gün maçları sona erdi. Turnuva sürpriz bir sonuçla başladı. Kadınlar dünya sıralamasının 44. basamağındaki Kaia Kanepi, 6-2, 6-4'lük setlerle 2-0 yendiği 1 numaralı seribaşı Simona Halep'i ilk turda eledi. Halep böylece açık dönemde dünya klasmanının zirvesindeyken ABD Açık'a ilk turda veda eden ilk kadın tenisçi oldu.

        Son şampiyon ve 3 numaralı seribaşı Sloane Stephens, dünya 80'incisi Evgeniya Rodina'yı 6-1 ve 7-5'lik setlerle 2-0 geçerek 2. tura yükseldi. 7 numaralı seribaşı Elina Svitolina, 8 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, 9 numaralı seribaşı Julia Görges ve ABD Açık'ta 6 şampiyonluğu bulunan 17 numaralı seribaşı Serena Williams da tur atladı.

        Kariyerinde 3 grand slam şampiyonluğu bulunan ancak bu sezon yaşadığı sakatlıklar sonrası dünya sıralamasında 263'üncülüğe kadar gerileyen Stanislas Wawrinka, 8 numaralı seribaşı Grigor Dimitrov'u turnuvanın dışına itti. 

        Tek erkeklerde son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, ilk turda karşılaştığı dünya 148 numarası David Ferrer'in 2. sette maçtan çekilmesiyle tur atladı. 3 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro, 5 numaralı seribaşı Kevin Anderson, 9 numaralı seribaşı Dominic Thiem ve 2012 şampiyonu Andy Murray de yollarına devam etti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu