Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sular altında 17 milyar dolar! İşte tarihin en büyük definesi

        2015 yılında Karayip Denizi'nde bulunan kalıntıların 3 asır önce batan İspanyol San Hose savaş gemisine ait olduğu resmiyet kazandı. Uzmanlara göre üç yüz yıldır sular altında bekleyen hazine yüklü geminin değeri 17 milyar dolar civarında.

        San Jose... 300 yıl önce İngiliz donanması tarafından Kolombiya açıklarında batırıldı. Geminin enkazı uzun yıllar bulunamadı ta ki 2015 yılına gelinene kadar. 3 yıl önce Karayip Denizi'nde bir gemi enkazı bulundu. Şimdiyse o enkazın tarihin en büyük define batığı, batık definesi olan San Jose olduğu kanıtlandı. İspanyollara ait gemi 600 kişiyle Kolombiya'dan Karayipler'e gitmek üzere yola çıktığında takvimler 1708'i gösteriyordu. 3 direkli savaş gemisinde 62 silah, altın, gümüş ve zümrüt yüklüydü.

        Ancak gemi Karayipler'e ulaşamadan battı ya da batırıldı. 2015'te bulunan enkazı mercek altına alan uzmanlara göre dev batığın günümüzdeki değeri yaklaşık 17 milyar dolar. Bu sualtı robotunu enkazın olduğunu bölgeye inceleme için gönderdik. Geminin son seferinde Güney Amerika kolonilerinden toplanan hazineleri Avrupa'ya taşıdığı biliniyor.

        Amaç bu hazinelerle dönemin İspanya Kralı'nın İngilizlere karşı yürüttüğü Tveraset Savaşı'nı finanse etmekti. Eğer gemi batmasaydı, taşıdığı milyarlarca dolarlık hazine İngilizlere karşı kullanılmak üzere İspanya'ya dönecek ve belki de avrupa tarihi daha farklı yazılacaktı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu