Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Starbucks şubeleri kepenk indirdi

        Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, ABD’deki 8 binden fazla şubesinde 4 saatliğine kepenk indirdi.

        Dün ABD’deki Starbucks’lara gidenler, çalışanlara verilen ‘ırkçılık karşıtı eğitim’ nedeniyle kapalı kapılarla karşılaştı. 170 bin çalışana 4 saat boyunca ırkçılık karşıtı eğitim verildi.

        Uygulamanın nedeni ise Nisan ayında Pensilvanya eyaletinin Filadelfiya kentinde yaşanan olay. İki siyah Amerikalı Starbucks'ta arkadaşlarını beklerken, mağaza müdürü yanlarına yaklaşarak "Ya sipariş verin ya da dışarı çıkın" demişti. Müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırmış ve o 2 kişiyi "özel mülke izinsiz girme" suçlamasıyla gözaltına aldırmıştı.

        Olay ülkede büyük tepki çekti, öyle ki şirketin CEO'su bir açıklama yaparak üzgün olduğunu söyledi ve olayın yaşandığı şubenin müdürünü görevden aldı. Ancak tüm bunlar tepkileri dindirmeye yetmeyince, şirket, daha kapsamlı bir adım atmaya ve çalışanlarını ırkçılığa karşı eğitmeye karar verdi.

        Eğitimde çalışanlara şirket CEO’sunun kaydedilmiş mesajları ve ABD’deki sivil haklar mücadelesini anlatan bir belgesel de izletildi.

        Eğitim nedeniyle 4 saatlik kapatmanın kahve zincirine 12 ila 14 milyon dolara mâl olduğu hesaplanıyor. Şirketin bu eğitim programını diğer ülkedeki şubelerinde de sürdüreceği belirtiliyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu