Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bahçeli'den yavru köpek vahşetine tepki: Cani ruhlular, insanlığın defolu yüzleri

        Sakarya'da bacakları kesildikten sonra ölen yavru köpekle ilgili çok yönlü soruşturma sürüyor. Köpeğe yapılan vahşetin sorumlusu aranıyor. Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde" diye açıklama yaptı. Vali Balkanlıoğlu, emniyet ve jandarma birimlerine konunun araştırılması için talimat verdiğini söyledi. 

        Bölgede yol çalışması olduğunu belirterek iş makinelerine işaret eden Balkanlıoğlu, "Olay, iş makinesi operatöründen kaynaklı ise burada kasıt var mı yok mu hepsine bakılıyor. İş makinesi de olsa gereğini yapacağız, çünkü orada bir canlı var mı yok mu buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bu iş birileri tarafından mı yapıldı, buna da çok yönlü bakıyoruz" diye konuştu. Söz konusu olayı şiddetle kınadığını belirten Balkanlıoğlu, "Gerek adli gerek idari ne işlem varsa bu işin sorumluları hakkında her türlü cezayı uygulayacağız. İş makinesi operatörü de olsa gerekli cezayı uygulayacağız" dedi.

        AA'nın haberine göre, olayın meydana geldiği yerde çalışma yürüten kepçe operatörünün gözaltına alındığı bildirildi.

        DEVLET BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

        MHP lideri Devlet Bahçeli, ayakları kesilmiş halde bulunan ve hayata tutunamayan köpek yavrusunun herkesin vicdanını kanattığını söyledi. Bahçeli, "Hayvanlara karşı işkencenin Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Devlet Bahçeli'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle: 

        "Sapanca'da, bir ormanlık alanda, dört bacağı hunharca kesilmiş halde bulunan bir köpek yavrusu insanım diyen herkesi infial ve isyana sürükledi. Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor. Cani ruhlular,insanlığın defolu yüzleri minik bir köpeğe kast etmişler! Ne hazin değil mi? Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı. Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır!

        İşkence ve eziyete maruz kalan yavru köpek can verdi. Ama altında insanım diyen herkes kaldı. Karıncayı bile incitmekten sakınan bir medeniyetten böylesi aşağıların aşağısı yaratıklar nasıl çıktı? Üzerinde mutlaka durup düşünmemiz gereken soru emin olunuz budur. Allah'ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları, hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur.

        Bilhassa söylemeliyim ki,hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacağız. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız.Hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacağız. "

        KALIN: KASIT YA DA İHMAL VARSA ORTAYA ÇIKARTILACAK

        Bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, konu ile ilgili olarak Sakarya Valisi ile görüştüğünü söyledi; "Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal varsa ortaya çıkartılacak" dedi. Kalın, yaptığı açıklamada, "Hayvanlara şiddete karşı kanuni ve toplumsal mücadeleden geri adım atmayacağız" ifadesini kullandı.

        NE OLMUŞTU?

        Sakarya'da ormanlık alanda bir yavru köpek, bacakları kesilmiş halde bulundu. İlk tedavsii orada yapılan köpek, İstanbul Ataşehir'deki Hayvan Hastanesi'ne gerildi. Yavru köpeğe ağrı kesici ve antibiyotik verildi. İlk tedavisinden sonra yemek yemeğe başladı. Dört ayağı birden kesilmesine rağmen hayatta kalmayı başaran yavru köpek ameliyata alındı. Ancak sonuç alınamadı. Veterinerlerin çabası, onu hayatta tutmaya yetmedi. Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği, köpeği bu hale getiren kişi ya da kişilerin bir an önce bulunmasını istedi.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu