Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Usta sanatçı Toron Karacaoğlu hayatını kaybetti

        Usta yönetmen, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Toron Karacaoğlu tatilini geçirdiği  Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde hayatını kaybetti.

        Usta sanatçı Toron Karacaoğlu 1931 yılında dünyaya geldi. Sanat hayatına henüz 16 yaşındayken atıldı. İstanbul'da aldığı konservatuvar eğitiminin ardından, Şehir Tiyatroları'nda oyunculuk yapmaya başladı. Aslen Bursalı olan Karacaoğlu, 150 kadar oyunda rol aldı. Dizi ve filmlerde karakterlere can verdi. Emekli olduktan sonra bile sanattan kopmadı. Berlin'de eğitmenlik yaptı, defalarca yönetmen koltuğuna oturdu. Onun bu başarıları hep ödüle layık görüldü.

        Aslında Türkiye onu en çok da Cüneyt Arkın'ın sesiyle tanıdı. Malkoçoğlu ve Kara Murat serisi başta olmak üzere Cüneyt Arkın'ın birçok filmini seslendirdi. Hayran bırakan diksiyonuyla bir dönemi ekran başına kitledi. En son rol aldığı "Beyaz Melek" filmiyle izleyicilerin yüreğine dokundu. Hayatını sanata adayan Karacaoğlu, 87 yaşında hayat gözlerini kapadı. Usta sanatçı tatil için gittiği Ayvalık'ta yaşamını yitirdi. 

        Oyuncu Orhan Aydın, Karacaoğlu'nun vefatını, "Sahnelerimiz; ülkenin en ışıklı oyunucusunu, insanlık; hayatı en umutlandıran sesini yitirdi" yazarak duyurdu. Usta oyuncu Toron Karacaoğlu, cuma günü Altınoluk ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak. 

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu