Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rusya ve rejimden yeni saldırı

        Tahran'da Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin İdlib konusunu görüşmek üzere toplanacağı Üçlü Zirve'ye saatler kala Rus savaş uçakları İdlib güneyini vurdu. Rus ve Suriye uçakları İdlib kırsalında Kefer, Zeyte, Harbit ve Abdin bölgelerini vurdu. Ayrıntıları Habertürk Muhabiri Çetiner Çetin aktardı.

         

        Rusya'ya ait 3 ve Suriye'ye ait 2 savaş uçağı İdlib'in güney kırsalında bulunan Han Şeyhun, Kefr Zeyta, Hebit kasabalarına 7 hava saldırısı düzenledi. Suriye ayrıca bu bölgelere top atışları da gerçekleştirdi. Hava saldırıları ve top atışları sebebiyle bir kişinin öldüğü, birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi. Rus keşif uçaklarının sabahın ilk saatlerinden beri bölgeyi terk etmediği kaydedildi.

         

        Diğer yandan muhaliflere ait uçak gözlemevi yetkililerinin sosyal medya üzerinden saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Hımeymim askeri üssünden kalkan Rusya'ya ait üç ve Esad rejimine bağlı iki savaş uçağı Hama ve İdlib'in güneyindeki sivil yerleşimlere ve muhaliflerin cephe hatlarına hava saldırısı düzenledi." ifadeleri yer aldı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu