Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Papa Francis: İğrenç çocuk tacizi suçu utancımız

        Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, İrlanda'ya gitti. 40 yıl aradan sonra Dublin'e giden ilk papa olarak tarihe geçti. Papa Franiıs, ilk olarak İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile görüştü. Dublin Şatosu'nda bir konuşma yaptı. İrlanda gezisinde yaptığı ilk konuşmada taciz skandallarına değinen Papa Francis, "İrlanda'da kilise üyelerinin, korumakla ve eğitmekle yükümlü oldukları çocuklara yönelik tacizinin yarattığı ağır skandalı görmezden gelemem. Kilise yetkililerinin bu iğrenç suçlarla gerekli şekilde yüzleşmekte başarısız olması haklı olarak öfke yarattı ve Katolik cemaatinde hâlâ acı ve utanç kaynağı olmayı sürdürüyor" dedi.

        Dublin Şatosu'nda Suriyeli bir mülteci aileyle tanışan Papa Francis, daha sonra şatonun bahçesine bir ağaç dikti. Katıldığı festivalde silfi isteklerini geri çevirmeyen Papa, ardından mavi bir otomobile bindi ve Dublin sokaklarında dolaşırken görüntülendi. Papa Francis, İrlanda'daki 8 taciz kurbanıyla da bir araya geldi. Papa'nın, yaklaşık 90 dakika süren görüşmede, her bir kurbanla ilgilendiği ve sohbet ettiği belirtildi. 

        Katolik dünyasının ruhani lideri, ziyaretinin ikinci günündeyse Phoenix Park'ta 500 bin kişinin katıldığı bir ayini yönetti. Papa II. John Paul, 40 yıl önce İrlanda'yı ziyaret etmişti. Papa II. John Paul'un Dublin'de gerçekleştirdiği ayine bir milyondan fazla insan katılmıştı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu