Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bahçeli'den partisine döviz talimatı

        Döviz kurundaki sert yükselişin ardından muhalefet liderlerinde de peş peşe açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dövizin durumunu Twitter'dan değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Türk lirası, dolar karşısında mum gibi eriyorsa, bu, yönetimde basiretsizliğin, liyakatsizliğin sonucudur" dedi. Kılıçdaroğlu, "Öyle bir noktaya getirdiler ki, borç borçla kapanmıyor. Borcun faizini ödemek için de borçlanmak zorunda kalıyorlar" ifadesini kullandı.

        BAHÇELİ: BİR PAPAZ BAHANESİYLE EKONOMİDE TERÖR ESTİRİLİYOR

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Dövizdeki tırmanış tehlike sınırını geçti" mesajıyla Twitter'dan tepki gösterdi. Bahçeli, "Bir papaz bahanesiyle ekonomide terör estiriliyor" diyerek ABD'yi eleştirdi. Ayrıca Twitter'dan "Türkiye'nin ekonomik çöküşünü sağlayamayacaklar" mesajıyla hükümete destek verdi. Bahçeli, MHP Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'ya da "2018'de alınan hazine yardımlarından dövize bağlı olanlar varsa, pazartesi gününden itibaren Türk lirasına dönüştürülmesi" yönünde talimatta bulundu. 

        AKŞENER: ÇÖZÜM İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEYE HAZIRIZ

        İYİ Parti Lideri Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. "Bugün için ülkemiz ve milletimiz adına Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanındayız" diyen Akşener, "Hepimiz aynı gemideyiz. Geminin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Gelin, etrafınızı saran sizi sürekli yanıltan o ekonomi kurmaylarından bir an evvel kurtulun" dedi.

        DESTİCİ'DEN LİDERLER ZİRVESİ ÖNERİSİ

        Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de mesajını sosyal medya üzerinden verdi. Kurdaki yükselişi "ekonomi darbesi teşebbüsü" diye tanımladı, "ABD merkezli karşılaştığımız saldırı sadece hükümete yönelik değil, Türkiye'ye yöneliktir" dedi. Destici, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin liderlerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti ile toplanmalarını önerdi ve "Birlik mesajı verilmeli" dedi. 

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu