Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Habertürk TV muhabirleri olay yerinde! İşte Tekirdağ'daki tren faciasında son durum..

        Kapıkule-İstanbul seferini yapan 6 vagonlu yolcu treni dün akşam saat 17.00 sıralarında kaza yaptı. Kaza, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Köyü yakınlarında meydana geldi. Kazada trenin 5 vagonu raydan çıkarak devrildi. Trende 6'sı personel toplum 368 kişi vardı. Can kayıplarına neden olan kazada çok sayıda yoldu da yaralandı.

        Kaza haberinin alınmasının ardından operasyon başlatıldı. Olayın ardından bölgeye 100'den fazla ambulans ve yardım ekibi sevk edildi. Ancak aşırı yağış nedeniyle kazanın olduğu bölgeye ulaşmak kolay olmadı. Kaza yerine ayrıca arazi ve paletli araçlar yönlendirildi. Ambulans ve kurtarma helikopterleri de gece boyunca bölgedeki yaralıları tahliye etti. Yaralıların büyük çoğunluğu Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çorlu civarında, Tekirdağ il sınırındaki özel ve devlet olmak üzere tüm hastanelerde yaralılara müdahale edildi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanın hemen ardından devletin ilgili tüm birim ve imkanlarının seferber edildiğini açıkladı. Taziye ve geçmiş olsun mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanın her boyutuyla soruşturulduğunu duyurdu.

        Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazanın aşırı yağmur yüzünden, menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği belirtildi. İçişişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı kriz merkezi oluşturdu. Yolcu yakınlarının ALO 184'ü arayarak bilgi alabilecekleri açıklandı.

        06.00 İTİBARIYLA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

        Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,  "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir" dedi.

        Kazada yaşamını yitiren yolcuların yakınları cenazelerini almak için  Çorlu Devlet Hastanesi morgu önünde toplandı. Acılı ailelerin bekleyişleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

        Peki kazanın ardından bölgede neler yaşandı? Habertürk TV Muhabiri Okan Ateş, olay yerinden; Habertürk TV Muhabiri Gamze Turgutlu ise hastaneden son durumu aktardı. İşte detaylar...

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu