Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'dan dönüşünde kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlere yönelik ittifak mesajları hatırlatılınca "Oturup konuşmamız lazım, taraflar olumlu bakarsa neden olmasın" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:  "Sayın Bahçeli’nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Arkadaşların, başta liderler olarak bizlerin, oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir."

         

        DIŞARDAN ADAY OLACAK MI?

        Erdoğan, "AK Parti dışından adaylar olacak mı?" sorusuna "AK Partililiği tescillenmiş kişi adayımız olur" karşılığını verdi; "Bizim dışarıdan, içeriden diye bir şeyimiz olmaz. AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş, AK Partililiği tescillenmiş olan kişi bizim adayımız olur. Sipariş adaylar belediye başkanlığında hiç uygun düşmez. Belediye başkan adayının bir karşılığı olacak ki partinin oy tabanına hitap edebilsin ve partinin oy miktarı ile karşılığı olan oy birleşmiş olsun" açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca, olası bir CHP-HDP ittifakı için "Bizi ilgilendirmiyor, kendi iç meseleleri" dedi.

         

        MHP'NİN AF TEKLİFİ

         

        Erdoğan'a MHP'nin gündeme getirdiği af teklifi de soruldu. Erdoğan, "Kime 'kader mahkumu' denir çok önemli. Benim ilkem şudur: Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir. Ama kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz. Cezaevlerinde ciddi manada bir doluluk var, kabul ediyoruz. Tüm bunlara rağmen bir şey yapalım derken, öbür tarafta mağdur, mazlum meydana getirmeyelim" ifadelerini kullandı.

         

        AĞUSTOS AYI ENFLASYONU

         

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, ağustos ayı enflasyon rakamlarını da değerlendirdi. "Bunları aşarız, tekrar tek haneye iner" dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu