Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Aranan teröristler listesi... İhbar edenlere 4 milyon TL ödül veriliyor

        Son bir haftada 26'sı ölü, 8'i yaralı, 12'si teslim olan olmak üzere 46 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın sözde orta saha maliye/cephane birimi sorumlusu olarak faaliyet yürüten ve 1 milyon TL ödülle terörle arananlar listesinde yeșil kategoride yer alan, Haki kod adlı Deniz Yüksel de bu isimler arasında... Bir diğer isim ise 300 bin TL ödülle terörden arananlar listesinde gri kategoride bulunan Adıl kod adlı Merdan Rüştü Ovalıoğlu. Ovalıoğlu, güvenlik güçlerine teslim oldu. Aranan teröristlerin listesi, İçİşleri Bakanlığı'nca tutuluyor. Peki 950 teröristin yer aldığı 5 ayrı renk kategorisine ayrılan listelerde son durum ne?

        Terör örgütlerinin elebaşlarının arandığı kırmızı listede 137 isim yer alıyor. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, FETÖ’nün firari imamı Adil Öksüz, PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, DEAŞ’ın sözde emirlerinden İlhami Balı bu listede. Kırmızı listede yer alan isimlerden Kuzey Irak’ta hava harekatı ile öldürülen İsmail Özden dahil 9’u PKK’lı 1’i terör örgütü DEAŞ mensubu 10 kişi etkisiz hale getirildi. DEAŞ’lı isim ise Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği 'Gar Katliamı'nın planlayıcısı Yunus Durmaz. Kırmızı listedeki 127 isim ile halen aranıyor. 

         

        Aanan teröristler listesi kırmızı listede 137 isim vardı, 10'u etkisiz hale getirildi. Mavi listede ise 82 isim var. Bunlardan 9’u PKK’lı, 1'i MKP’li toplam 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bu listede yer alan 72 ismi arama çalışmaları ise devam ediyor. Yeşil listede aranan 86 isimden, 25 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, 61'i ise aranıyor. 4'üncü kategori ise turuncu liste. Turuncu listede 102 isim yer alıyor. Bunlardan 19’u etkisiz hale getirildi. Gri listede 543 isim vardı, 124’ü etkisiz hale getirildi.

        Listede bulunan terörsitlerden herhangi birini gören, yerini bilen ya da yakalanmasını sağlayacak bilgiye sahip olanlar ihbarda bulunabiliyor. Teröristin yakalanması durumunda, kimliği gizli tutulan ihbarcıya 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar ödül veriliyor.

        ÖZEL HABER: FEVZİ ÇAKIR

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu