Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 3. havalimanı ulaşım hatları ve ücretleri belli oldu

        Açılış için geri sayım başladı. Dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabı, 29 Ekim'de faaliyete girecek. İstanbul'un birçok noktasından 3'üncü Havalimanı'na ulaşılabilecek. İlk etapta 660 ticari taksi ve 38 İETT otobüsü yolcu taşıyacak. Bagajlı lüks taşımacılık hizmeti verecek otobüsler de ulaşım ağına dahil olacak. 

        Yeni Havalimanı'na toplam 150 otobüsle 18 hat üzerinden sefer yapılacak. Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan otobüs hatlarından 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak. En çok araç, 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattında görevlendirilecek. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hattın ücreti ise 18 TL olacak. En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak. 6 yaşına kadar olan çocuklardan ücret alınmayacak. 

        Pendik 30 TL, Yenikapı-Sirkeci 18 TL efekt diğer hatlar ise; Beylikdüzü TÜYAP, Otogar, Bakırköy, Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy hatları olacak. Araçlarda ücret toplama sistemi kullanılacak. 

        Yeni Havalimanı otobüs seferleri ile otobüs hattı ücretleri şöyle olacak: "Beylikdüzü TÜYAP 21 TL, Otogar 16 TL Bakırköy 18 TL, Beşiktaş 18 TL Alibeyköy Cep Otogarı 16 TL, Kadıköy 25 TL, Hacıosman 16 TL, Tepeüstü 25 TL, Arnavutköy 12 TL, Kemerburgaz 12 TL, Sarıyer 16 TL, Başakşehir 14 TL Bahçeşehir 16 TL, Mahmutbey Metro 15 TL, Halkalı 16 TL, mMcidiyeköy 16 TL."

        Otobüsler, Yeni Havalimanı'nın açılışının yapılacağı 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak. Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı arasındaki metronun ise 2019 yılı sonu, Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arasındaki metronun ise 2020 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu