Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'nda mezuniyet heyecanı

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yurt dışındaki en büyük askeri eğitim merkezi Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'nda mezuniyet heyecanı vardı. 47 astsubay eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

        Tören, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki, Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı'nda düzenlendi.Mezuniyet töreninde 37'si kara, 5'i deniz, 5'i de hava kuvvetlerinden 47 astsubay diplomalarını aldı. Törende mezun astsubaylar ve piyade birlikleri askeri geçit yaptı. Mezuniyet töreninde ayrıca dönem birincilerine ödüller verildi.

        Törene STGK Komutanı Kurmay Albay Mehmet Yasin Kalın'ın yanısıra, Türkiye'den Genelkurmay İstihbarat Başkanı ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral İrfan Özsert ile Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar da katıldı.

        Törene katılanlar arasında Somali'den Parlamento Başkanı Muhammed Mursel Şeyh, Savunma Bakanı Hasan Ali Muhammed ve Somali Genelkurmay Başkanı Abdulveli Cami Gurd da vardı. Somali Parlamento Başkanı Şeyh ise birçok alanda Somali'nin yanında olan Türkiye'ye teşekkür etti.

        Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı, Eylül 2017'de dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından açılmıştı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu