Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Şırnak Kato'da silah sesi yerine müzik sesi yankılanıyor

        ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçesindeki Kato dağında son 2 yıldır greçekleştirilen operasyonlar ile güvenlik ile birlikte huzurun sağlanması ile artık dağlarda silah sesi değil, 3 gün 3 gece süren düğünlerde çalınan müzik sesi yankılanıyor. Sağlanan huzur ortamı ile birlikte yapılan büyük düğünlerin sayısı her geçen gün artarken, son olarak Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde İdris-Fatma Yıldırım çifti binlerce konuğun katıldığı düğün ile yaşamlarını birleştirdi. Düğünde geline 1 kilogram altın damada ise 230 bin lira takı olarak takıldı.

        Şırnak'ın kırsalında son 2 yıldır yapılan terörle mücadele operasyonları ile güvenlik ile birlikte huzur ortamı sağlanırken, uzun süredir yapılamayan yüksek katılımlı açık hava düğünler peş peşe yapılmaya başlandı. Uludere ilçesine bağlı Kato dağındaki Uzungeçit beldesinde İdris Yıldırım, 3 gün 3 gece süren bir düğün ile hayatını Fatma Yıldırım ile dünya evine girdi. Yöreye ait rengarenk kıyafetli kız ve erkeklerin oluşturduğu uzun halaylar çekilirken, renkli görüntüler oluştu. Türkçe ve Kürtçe müzikler eşliğinhde davetliler gece gündez halaylar çekip doyasıya eğlenirken, düğüne bölgedeki askeri birliklerin komutanlarıda davetli olarak katıldı. Düğünde gelin Fatma Yıldırım'a davetliler tarafından yaklaşık 1 kilogram altın, damat İdris Yıldırım'a ile 230 bin lira para takı olarak takıldı.

        Geçmiş yıllırda hep çatışma, operasyon ve terör saldırıları ile gündeme gelen Kato dağında artık silah sesleri yerine 3 gün 3 gece süren düğünlerde çalınan müzik sesi yankılanıyor. Aynı zamanda şehit yakını olan damat ve gelini bu mutlu gününde yalnız bırakmayarak düğünlerine katılan askerlerden biri olan Kıdemli Başçavuş Kazım Doğan, Asker olarak şehit ailelerini yanlız bırakmadık, buraya geldik. Onlar bizim canlarımız, çiğerlerimiz, Bugün burada isek olanların sayesinde. Tüm şehitlere allahtan rahmet diliyorum diye konuştu. (DHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu