Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Silivri'deki şarbon vakasında son gelişmeler

        İstanbul Silivri'ye bağlı Sancaktepe Mahallesi'nde besicilik yapan bir kişiden alınan kurbanlık, bayramda kesildikten sonra eti bozuldu. Kurbanı kesen kişiler bunun üzerine hastaneye başvurdu. Et üzerinde araştırma yapıldı; testte şarbona rastlandı. Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı hemen harekete geçti. Sağlık Bakanlığı, hayvanla temas ettiği tespit edilen 48 kişiyi muayene ve tetkik amacıyla hastaneye çağırdı. 6 kişide şarbona bağlı deri lezyonları görüldü. Tedavi programı çıkarılan 6 kişi taburcu edildi. Tarım ve Orman Bakanlğı ise 5 mahallede karantina uygulaması başlattı. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgede bulunan yaklaşık 3 bin 500 hayvanın aşılanacağını duyurdu. 

        Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, denetim açısından yasal boşluk bulunduğunu öne sürdü. Işıklar, "İstanbul var olduğundan beri burada hayvancılık küçük kanatlı hayvan, besi hayvancılığı, süt hayvancılığı yapılageliyordu. Şimdi birdenbire köy tüzel kişiliği kaldırıldığında; bunlar büyükşehir statüsü ile beraber birleştirildiğinde böyle bir yasal boşluk oluştu. Hayvancılık devam edegeliyor ama statü Nişantaşı ile aynı" dedi.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, 10 kilometre yarı çapı alanda bulunan tüm hayvanların aşılanacağını söyledi. Vali Şahin, "Bu aşılama bu bölgede 5 yıl boyunca tedbir olarak devam edecek. Çünkü bunun tek mücadele yöntemi aşılama ve aşılamayla çok çabuk söndürülebilen bir hastalık" açıklamasında bulundu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu