Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Şehirlerarası otobüslere araç takip sistemi geliyor

        Ulaştırma Bakanlığı şehirler arası yolcu otobüsleri için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Yeni düzenleme ile tüm otobüs işletmelerine, taşıdığı yolcuları e-Devlet üzerinde kurulan sisteme kaydetme zorunluluğu getiriliyor. Ayrıca başkasının yerine bilet alma ve yoldan yolcu toplama devri de bitiyor.

        Ulaştırma Bakanlığı şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler için araç takip sistemini devreye sokuyor. Böylece otobüslerin güzergahları ve yerleri anlık olarak takip edilebilecek.

        Yeni düzenlemeyle birlikte hava taşımacılığında olduğu gibi kara taşımacılığında da güvenlik en üst seviyeye çıkarılıyor. Sistemle aynı zamanda Türkiye genelinde yolcu taşıyan firmalara yolcularını e-Devlet üzerinde kurulan sisteme kaydetme zorunluğu getiriliyor. 

        Otobüs firmaları yolcularının kimlik numaraları ile isimleri ve yüklerini e-Devlet üzerinde kayıt altına alacak. Şirketlerin e-Devlet’e işlediği isimleri kolluk kuvvetleri kontrol edebilecek. Herhangi bir şüpheli isim veya yükle karşılaştıklarında kontrol için güvenlik güçleri otobüse yönlendirilerek kontrolü sağlanacak. Otobüste ismi sisteme işlenmemiş yolcu ya da sisteme işlenen yolcudan fazlası varsa işletmelere ağır cezalar kesilecek.

        Yeni sistemle birlikte başkasının yerine de bilet alma ve yol üstünde yolcu toplama devri bitiyor. Otobüs şirketleri başkası adına ikinci bir şahsa bilet satamayacak. Ayrıca şirketler bir yolcuya bile bilet satsa vatandaşı mağdur etmeme adına seferini iptal edemeyecek.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu