Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sakarya'da 4'ü yavru 5 köpek zehirlenerek öldürüldü!

        Sakarya'da 4'ü yavru 5 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine inceleme başlatıldı.

        Sakarya Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan hayvansever Sibel Arın Sezer, sabah saatlerinde kampüsteki köpekleri beslemek üzere Teknokent binası çevresine gittiğinde 5 köpeğin öldüğünü, 3 köpeğin de hastalandığını gördü.

        Durumu haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekiplerce yapılan inceleme sonrasında hasta köpekler kentteki bir veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

        8 YAVRU KAYIP

        Beslenme alanına gittiğinde ölen köpekleri bulduğunu anlatan Sezer, "Toplam 5 ölümüz var, 3 tane klinikte zehirlenme vakasından dolayı tedavi altında olan yavrumuz var. Ayrıca 8 yavru da kayıp, ne ölüsü ne de dirisi var. Klinikteki ilk tedavi sonucunda yazılan raporda, kimyasal zehirlenme, fare ya da böcek zehiriyle olduğu söylendi. Bunlar, Sakarya Üniversitesinde yaşamaya çalışan sahipsiz hayvanlar" dedi.

        Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, sabah saatlerinde yapılan ihbar üzerine belediye ekiplerini bölgeye gönderdiklerini söyledi. Üniversite kampüsünde olayın nasıl ve kimler tarafından yapıldığının araştırılması için ekiplere talimat verdiğini aktaran Alemdar, "Sorumlularını bulmak için emniyet, belediye ve üniversite olarak birlikte hareket ediyoruz. Talimatı verdik, sorumlularının bulunmasını arzu ediyoruz. Bunu kim neden yapmış bilmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

        Sapanca'da da 13 Haziran Çarşamba günü ormanlık alanda hayvanseverler tarafından patileri ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan yavru köpek, tedavi için gönderildiği İstanbul'da ameliyat edilmesine rağmen kurtarılamamıştı.Olayın ardından Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kepçe operatörü İ.M. tutuklanmıştı. (AA)

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu