Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rusya'dan dev tatbikat! 300 bin asker, 36 bin zırhlı araç..

        Rusya, gelecek ay 300 bin askerle bir tatbikat gerçekleştirecek. Şimdiden gündemde bu tatbikat var. Zira, Rusya'nın Soğuk Savaş'tan sonraki en büyük askeri tatbikatı olacak.

        300 bin asker, 36 bin zırhlı araç, bin uçak ve iki filo... Tümü Rusya'nın Soğuk Savaş'tan sonraki en büyük askeri tatbikatı için...

        Rusya,, "Vostok-2018" tatbikatına hazırlanıyor. 11-15 Eylül tarihlerindeki tatbikat, ülkenin merkez bölgesi ile doğusunda yapılacak. Çin ve Moğolistan Silahlı Kuvvetleri de yer alacak. 

        Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, tatbikata 300 bin askerin katılacağını söyledi. Ayrıca 36 bin tank ve zırhlı personel taşıyıcısı, iki filo ve 1000 uçağın da hazırlandığını dile getirdi. Rusya, 1981'den bu yana, bu ölçekte bir askeri tatbikat düzenlememişti.

        Rusya geçen yıl "Zapad-2017" tatbikatını gerçekleştirmişti. Buna 12 bin 700 asker, 70 askeri uçak, 10 gemi ve 680 kara aracı katılmıştı. Tatbikat, Rusya'nın bildirdiği asker sayısını aştığı ve komşu ülkeleri işgal provası yaptığı iddialarına yol açmıştı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu