Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rus ajan Skripal krizinde yeni gelişme!

        Rusya ile İngiltere'yi karşı karşıya getiren eski çifte ajan Sergey Skripal'in zehirlenmesi olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İngiltere polisi, olayda sorumlu olduğu belirtilen iki kişinin kimliğini açıkladı: 40 yaşındaki Rus vatandaşları, Aleksandr Petrov ve Ruslan Boshirov... 

         

        Bu açıklamadan kısa süre sonra, bu kez İngiltere Başbakanı Theresa May parlamentoda konuştu. Petrov ve Boshirov'un Rus askeri istihbarat servisi için çalıştığını söyledi. May, "Hükümetimiz, polisin tespit ettiği 2 kişinin Rusya askeri istihbarat servisi baş istihbarat idaresi için çalıştığı sonucuna ulaştı" açıklamasında bulundu. İngiltere Başbakanı, soruşturmaya ilişkin de bilgi verdi. 250 dedektifin, 11 bin saatlik güvenlik kamerası görüntülerini incelediği ve bin 400 görgü tanığının ifadesine başvurduğunu anlattı.

        Başbakan May, Petrov ve Boshirov’un, İngiltere’ye girişlerinden itibaren izledikleri yolun tespit edildiğini vurguladı. Buna göre, şüpheli iki Rus, Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal'in zehirlenmesinden iki gün önce İngiltere'ye gitti. Olay günü ise Salisbury kentine geçen iki şüpheli, aynı gece Rusya'ya döndü. 

        Eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal, 4 Mart'ta Salisbury kentinde bir bankta baygın halde bulunmuştu. Yapılan incelemede, Skripal'in vücudunda, sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal madde bulunmuştu. Daha sonra bu maddenin, Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen "novichok" olduğu belirlenmişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu