Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Palyaçoların pabucu dama atıldı

        Sirklerin ve doğum günü partilerinin vazgeçilmezi palyaçolar bugünlerde dertli... Zira artık unutulduklarını, çocukların palyaçolar yerine, çizgi film karakterlerini tercih ettiğini söylüyorlar. Ama tek etken bu değil filmlere konu olan korkunç palyaçolar da mesleğin itibarını bakın nasıl zora soktu.

        Perukları, takma burunları, rengarenk giysileriyle bir dönemin gözdesi olan palyaçoların pabucu dama mı atıldı?

        Onlar, çocukların doğum günü partilerinin en önemli misafiriydi. Çocuklar için en az doğum günü pastası kadar vazgeçilmezdi. Ancak onlar bugünlerde unutulmaktan şikayetçi. Zira çocukların artık kendilerini aramadığını palyaçoların hokkabazlıkları ve numaraları yerine Disney karakterlerini tercih ettiğini söylüyorlar.

        1946'da kurulan Uluslararası Palyaçolar Kuruluşu'na göre durum günden güne kötüleşiyor. Ve palyaçoluk mesleği tehlikeye giriyor. İngiltere'de kayıtlı yalnızca 100 palyaço bulunuyor. İtibarlarını korumaya hazırlanan bu palyaçolar kolları sıvadı. Başkent Londra'daki bir sergiyle mesleğin tarihi anlatılacak.

        Öte yandan, palyaçoların tek rakibi çizgi film karakterleri değil. Özellikle Amerikan yapımı gerilim türü filmlerde, palyaçoların korkutucu rollerle izleyici karşısına çıkması da mesleği zora soktu. Bu filmlerde ürkütücü makyajlı palçolar aniden beliriyor, insanları korkutuyordu. Son olarak Stephen King'in romanından uyarlanan "O" filmi de gişe rekorları kırdı. Filmin başrolünde yine korkunç bir palyaço vardı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu