Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Operasyonlar devam ediyor! PKK Karadeniz'den siliniyor

        Doğu Karadeniz kırsalında, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Örgütün sözde lider kadroları, jandarma komando timleri tarafından etkisiz hale getiriliyor. En son teknolojik yerli silah ve mühimmatların kullanıldığı operasyonlara, halktan da büyük destek var.

        Ormanda, dağda, arazide, her türlü zorlu şartlara rağmen teröristlerin peşindeler, yerli silah ve mühimmatlarla iz sürüyorlar.

        Doğu Karadeniz bölgesinde, Gümüşhane, Giresun ve Trabzon illeri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar düzenleniyor. Bu operasyonlar kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan teröristler listesi'ndeki 'kırmızı kategori'deki bazı teröristler etkisiz hale getirilmişti. Bunlardan biri, başına 4 milyon lira ödül konulan 'Zeynel' kod adlı terörist Mehmet Yakışır ile 'Türk Tarık' kod adlı terörist Barış Öner'di. Ağır darbe alan örgütün diğer mensuplarının yakalanması için Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı Gümüşhane Kürtün Jandarma Komando Timlerinin operasyonu sürüyor.

        Güvenlik güçleri, Karadeniz'in zorlu arazi şartlarına rağmen teröristlerin izini sürüyor. Operasyonlarda en son teknolojik yerli silah ve mühimmat ile askeri malzemeler kullanılıyor. Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği 'Bora-12' ve türk yapımı silahlı zırhlı personel taşıyıcı 'Ejder' de o malzemeler arasında...

        Güvenlik güçlerine halktan da büyük destek var. Operasyondan dönen askerler, vatandaşlar tarafından karşılanıp ikramlar yapılıyor. Öte yandan örgütün sözde lider kadrosunun etkisiz hale getirilmesiyle birlikte örgütün sözde 'Karadeniz Açılım Grubu' dağıldı. PKK'lı teröristler bölgeden kaçmaya başladı. Bölgeye yeni sızmaları önlemek için kırsalda fotokapan sayılarının artırılacağı da öğrenildi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu