Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ömer Çelik: AK Parti'nin gündeminde af yok

        AK Parti, MHP'nin üzerinde çalıştığı af teklifi için ne düşünüyor? Yerel seçimlerde MHP ile ittifak söz konusu olabilir mi? Cumartesi Anneleri'nin sonraki eylemlerine izin verilecek mi? Merak edilen sorulara yanıt, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik 'Gündemimizde af yok' dedi. "Terör platformu oldu" diyerek Cumartesi Anneleri'nin İstiklal Caddesi'nde eylem yapmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

        MHP'nin üzerinde çalıştığı af teklifi ile ilgili AK Parti'de bir tutum değişikliği yok. 24 Haziran seçimleri öncesinde de olduğu gibi AK Parti'nin gündeminde af yok. Peki Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü gün eylemi?

        muhalefetten gelen eleştirilere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, "Berfo ananın acısına boynumuz kıldan incedir. Kapılarımız kendilerine açıktır. 2010'dan sonra terör ögrütün propogandası haline gelmesi karşısında bu ortaya çıkan tedbirleri almak  zorunlU olacaktır" dedi.

        Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yaptığı açıklamalarla bugünkü durum arasında bir değişiklik olmadığını söyledi. "Annelerin terör örgütleri tarafından istismar aracı olarak kullanılmasına izin verilmeyecek" dedi.

        Çelik, "Bundan sonra İstiklal Caddesi ve benzeri yerlerde izin verilmeyecektir bu tip eylemlere. AK Parti eylem yapsa bile müsaade edilmeyecektir" diye konuştu.

        MHP lideri Devlet Bahçeli, 2019 martında yapılacak yerel seçimlerde iki partinin ittifak yapmayacağını açıkladı. Yerel seçim hazırlıklarının konuşulduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Merkez Yürütme Kurulu'nda bu konu da gündeme geldi.

        HABER: ÇİMEN ÇETİN

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu