Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Oğlunun evini yakmasıyla sokakta kalan annenin yaşadıkları üzdü

        DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, psikolojik sorunlar yaşayan oğlunun evini yakması üzerine sokakta kalan ve komşularının yanına sığınan meme kanseri hastası 65 yaşındaki Feride Ağan'ın yaşadıkları üzüntü yarattı. Oğlunun tedavi edilmesi için çeşitli kurumlara başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını söyleyen Feride Ağan, başını sokabileceği bir ev istedi.

        Cumhuriyet Mahallesi'nde annesi Feride Ağan ile birlikte tek katlı müstakil bir evde yaşayan 31 yaşındaki Ü.A. (Ümit Ağan), bir yıl öncesine kadar bir emlak şirketi sahibiydi. Yaklaşık 2 milyon liralık servetini işlerinin kötü gitmesi nedeniyle kaybeden Ü.A.'nın psikolojisi bozuldu. Annesinin evinde yaşamaya başlayan Ü.A., iddiaya göre, alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı oldu. Annesi Feride Ağan'dan sürekli para istediği belirtilen Ü.A., iddiaya göre son altı ayda, alamağı zamanlarda şiddet uygulamaya başladı. Geçen 10 Ekim'de Ü.A.,yine para istediği annesine şiddet uyguladı. Anne Ağan, evden çıkıp komşularına sığındı. Bu sırada Ü.A., iddiaya göre, çakmakla kıyafetleri tutuşturarak evi ateşe verdi. Ü.A.'nın kaldığı odayı yakmasıyla başlayan yangın, kısa sürede tüm evi sardı. Anne Ağan, evinin yanışını çaresizce izledi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü ancak ev oturulamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Ü.A.'yı gözaltına aldı. Annesinin şikayetçi olduğu Ü.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bütün eşyaları yanan anne Feride Ağan, sadece üzerindeki kıyafetleriyle sokakta kaldı. Ağan'a komşuları sahip çıkarak evlerini açtı, onlarda yaşamaya başladı.

        Anne Ağan, her şeyini kaybeden oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, kendisine şiddet uyguladığını belirterek son altı ayda Valilik, Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Müdürlüğü gibi aklına gelen bütün devlet kurumlarına başvurup dilekçeler verdiğini anlattı. Anne Ağan, Tedavi için gönüllü yatması gerektiğini söylediler. Ama gönüllü yatıramadık. Psikoloji bozuk olduğundan her gün para istedi. Vermediğimde çıldırıyordu, beni dövüyordu. Komşularda kalıyordum, can güvenliğim yoktu. Evi yaktığında da komşulara sığındım. Ben yaşlı ve hasta birisiyim. Çeşitli hastalıklarım var ve kanserim, gücüm yok. Devlet bana sahip çıksın. Valiyle ağlayarak konuştum yardım istedim. Benim kimsem yok dedim, hastayım dedim. Anlatamadım, her şeyim yandı. Başımı sokacak ev istiyorum dedi.

        Bu arada annenin feryadına Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yardım kuruluşu olan Sevgi Eli duyarsız kalmadı. Anne Ağan'a Sevgi Eli tarafından gerekli yardımın yapılacağı öğrenildi.  (DHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu