Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Michael Jackson hayranları şokta!

        Michael Jackson... Nam-ı diğer popun kralı... O, müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden biriydi. Şarkıları, dansı ve yaşam tarzıyla gündemden hiç düşmedi. Jackson 2009'da hayatını kaybettikten sonra da, yeni şarkıları piyasaya sürüldü, ortalığı kasıp kavurmaya devam etti. Ancak 2010'da piyasaya sürülen 3 Michael Jackson şarkısının sahte olduğu ortaya çıktı.

        Olay bir Michael Jackson hayranının, şarkıları yayınlayan Sony şirketine dava açmasıyla başladı. Dava dosyasında 'Michael' adlı albümde yer alan Monster, Keep Your Head Up ve Breaking News adlı şarkıların, ses rengi Michael Jackson'a çok benzeyen başka bir sanatçı olan Jason Malachi tarafından seslendirildiği öne sürüldü. Davacı, şarkıların analizlerinin yapıldığını ve analiz sonucu, vokallerin Jackson'a ait olmadığının ortaya çıktığını savundu. Davanın uzaması sonrası Sony, söz konusu üç şarkının sahte olduğunu kabul etti. Şirketin para cezası alıp almayacağı henüz bilinmiyor. 

        Söz konusu şarkılar ünlü şarkıcı Michael Jackson'ın prodüktör arkadaşı Eddie Cascio ve James Victor Porte tarafından 2007 yılında kaydedildi. Şirket daha sonra bu şarkıları Sony ile Jackson ailesine sattı. Sony Records, Michael Jackson'ın Miras Vakfı ile 2010 mart ayında 10 albümlük bir anlaşmaya imza atmış ve sanatçının 100 şarkısı için 200 milyon dolar ödemişti. Sanatçının 25 Haziran 2009'daki ani ölümü akabinde çıkan ilk albüm sonrası, Jackson ailesi de bazı şarkılardaki vokallerin Michael Jackson'ın sesine hiç benzemediğini söylemişti.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu