Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Mehmet Öz, Suriyeli çocukları muayene etti: Tek yol Türkiye

        Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan ünlü Türk doktor Mehmet Öz, Suriye'nin Azez bölgesindeydi... Doktor Öz çocukları tek tek muayene etti ve bazı çocuklar tek kurtuluşunun tedavi için Türkiye'ye gitmek olduğunu söyledi.

        Önce çocukları tek tek muayene etti. Ardından onlarla oyunlar oynadı. Ünlü Türk doktor Mehmet Öz, Gaziantep'ten sonra Suriye'ye geçti. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Mehmet Öz, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Azez bölgesini ziyaret etti. Öz, burada Türkiye'nin desteğiyle yapılan hastane ve okulları gezdi. Doktor Öz'ün muayene ettiği çocuklardan biri de Deyrez Zor'da evi bombalanan 13 yaşındaki Musenna Asi'ydi... Öz, 12 yaşındaki Zeynep'in kalbini dinledi. Kalbinin delik olduğunu öğrenince Türkiye'ye gitmesinin şart olduğunu söyledi.

        Öz, "Türkiye'ye gelmezse o kız ölecek yazık olur. Tamir edebileceğimiz bir kalp rahatsızlığı var delik var kalpte. Tamir etmediğimiz için çocuk morarmaya başladı. Tek yol Türkiye" dedi. Mehmet Öz daha sonra çocuklara hediyeler dağıttı. Hepsiyle ayrı ayrı ilgilendi. Çocuklar için acilen harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Daha önce de Gaziantep'teki Suriyelilerin yaşadığı konteyner kentini ziyaret eden Öz, "5 yaşındaki çocuklar 3 yaşındaki çocuklara bakıyorlar. Erişkin arkadaşlar elinden geldiği kadar yapıyor ama biraz yardım etmezsek ileride büyük bir ceza yiyeceğiz. Bu gençler ya dünyaca meşhur olacaklar; doktor, avukat, hekim... Veyahut da kim bilir... Bizim yardım etmemiz lazım. Şart" diye konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu