Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kolej fiyatları yine cep yakacak! İşte fiyatlar...

        Özel okullar 2018-2019 eğitim öğretim yılı ücretlerini belirlemeye başladı. Özellikle yabancı kolejlerin fiyatları cep yakıyor. 10 bin liradan başlayan yıllık öğretim ücretleri 100 bin liraya kadar çıkıyor.

        Sınav maratonu yaklaştı, öğrenciler de aileleri de heyecanlı. Sınavdan sonra ise onları daha zorlu bir süreç bekliyor. O da okul tercihi. Devlet okulu yerine kolejlere gitmek isteyen öğrenciler bu sene de velilerin cebini bir hayli zorlayacak.

        FİYATLAR 10 BİN LİRADAN BAŞLIYOR, 100 BİN LİRAYI GEÇİYOR

        Kolejlerin fiyatları okulların üniversite sınavlarındaki başarısına göre değişiklik gösteriyor. Fiyatlar 10 bin liradan başlıyor, 100 bin lirayı geçiyor. Bu yıl da rekorun Robert Koleji'nde olması bekleniyor. Robert Koleji henüz fiyat açıklamadı ama geçen yılın fiyatları baz alınırsa yatılı bir öğrencinin ücretinin 115 bin lirayı geçeceği belirtiliyor.

        FRANSIZ LİSELERİ 50 BİN LİRADAN KAPI AÇACAK

        Bir çok yabancı lise fiyat listesini açıkladı. Tarsus Amerikan Koleji'nin hazırlık sınıf ücreti 53 bin 998 lira. Fransız liselerinin de fiyatı yüksek. Saint Joseph Fransız Lisesi 53 bin 893, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi 52 bin 838, Saint Michel Fransız Lisesi 52 bin 760 lira. Bazı kolejler peşin ödemeye indirim yapıyor ancak özel liselerde masraf tabii ki sadece eğitim ücretiyle bitmiyor. Birçok okul yemek, kitap, kıyafet, kırtasiye ücreti adı altında ayrıca para talep ediyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu