Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kardak Kayalıkları'nın 1 mil uzağındaki kule tamamlandı

        Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime yol açan Kardak Kayalıklarına 1 mil uzaklıktaki Çavuş Adası’na, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından inşa edilen gözetleme kulesinin yapımı tamamlandı. Termal kameralarla donatılan kule sayesinde Türk askeri Kardak Kayalıkları ve Ege Denizi'nde kuş uçurtmayacak.

        Kardak Kayalıkları'na 1 mil uzaklıkta bulunan Çavuş Adası’na inşa edilen gözetleme kulesi tamamlandı. Deniz araçlarıyla getirilen malzemelerle yaklaşık 8 ayda tamamlanan kulenin elektrik ihtiyacını ise kurulan güneş enerjisi sistemi sağlıyor. Termal kameralarla izlenen Kardak Kayalıkları'nda ise Türk askeri kuş uçurtmuyor. 7/24 izlenen Kardak Kayalıkları'ndaki yaşanan hareketlilik ise Ankara’da ki yetkililere iletiliyor. Kulede bulunan askerler Kardak Kayalıkları'nın yanı sıra yasa dışı göçlerin geçişini ve sınır ihlallerinin yapılmasını da engellemiş olacak.

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yaptırılan Kulenin yapımının tamamlanmasıyla üstünde 350 yıllık Osmanlı Fenerinin bulunduğu Çavuş Adası askeri üst olarak kullanılmaya başlandı. (İHA)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu