Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Boşandığı eşinden tazminat talep etti! Mahkemeden kadına şok ceza geldi

        Kendisini aldattığını iddia edip eşinden 7 yıl önce anlaşmalı olarak boşanan kadın, imzaladıkları protokolün iptali için dava açtı. Tazminat talebinde bulunan kadına, mahkeme şaşırtıcı bir ceza verdi. 

        24 yıllık çift 2011 yılında anlaşmalı olarak boşandı. Aralarındaki protokole göre taraflar birbirinden maddi-manevi tazminat, nafaka talebinde bulunmadı. Arada 3 yıl geçti, kadın mahkemeye başvurdu boşanma protokolünün iptalini istedi. Dilekçesinde de eşinin kendisini aldattığını boşandıktan 3 yıl sonra öğrendiğini iddia etti.

        Kadın, eski eşinden 60 bin lira maddi manevi tazminat talep etti. Eski eş ise aldatma iddialarını reddetti. "Babama ait evden çıkmasını istedim, şantaj olarak bu davayı açtı" dedi. Yargılama aşaması yaklaşık 4 yıl sürdü. Mahkeme, kadının "Aldatıldığımı 3 yıl sonra öğrendim" gerekçesini kabul etmedi.

        MAHKEME ESKİ EŞİNE DAVA AÇAN KADINA 5 BİN TL CEZA VERDİ

        Kadının aldatıldığını boşanma davası açarken de bildiğine dikkat çekildi. Mahkeme, davacı kadının haksız olduğunu bildiği halde kötü niyetli olarak dava açtığını belirtti. Kadının kişisel husumetlerinden ötürü eski eşini mahkemelerde süründürmeyi amaç edindiği vurgulandı. Mahkeme, kadını bu gerekçelerle 5 bin TL disiplin para cezasına çarptırdı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu