Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İstismarcı sucu hakkında karar: 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı

        Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunan şahsın, 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

        Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunan Metin Şenay’ın 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlanan tutuklu sanık Metin Şenay savunmasında, “Duvardaki yazıları çocuklar yazmışlar ben dışardayken. Hatta döndüğümde kendilerine kızdım. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Mağdur M.Y.’ye yönelik suçu tek başıma üstleniyorum. Ailesinden özür diliyorum. Ancak diğer mağdurların ve ailelerinin kusur ve sorumluluğu mevcuttur” dedi.

        İndirimsiz 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi

        Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Metin Şenay’ın 4 çocuğa karşı ayrı ayrı ‘zincirleme şekilde 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar’, ‘zincirleme şekilde çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma’, ‘zincirleme şekilde müstehcen görüntülerin üretiminde çocukları kullanmak’ ve ‘müstehcen yayınları depolamak ve bulundurmak’ suçlarından 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Sanığa verilen cezalarda indirim uygulanmadı. Öte yandan sanık Şenay’ın 1 milyon 683 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına da hükmedildi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu