Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İstanbul'un uyuşturucu haritası

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kentin uyuşturucu haritasını çıkardı. Polisin yaptığı araştırmaya göre en çok uyuşturucu satıcısı Esenyurt'ta. Geçen yıl İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda ise 47 bin kişi hakkında adli işlem yapıldı.

        İstanbul polisi uyuşturucu satıcılarıyla daha etkin mücadele için çalışma başlattı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul'un uyuşturucu haritasını çıkardı. Özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarının en çok hangi ilçelerde yaşadığı tek tek tespit edildi. Narkotik polisi, bu tespiti sabıka kayıtları üzerinden yaptı. Rapora göre en çok uyuşturucu satıcısı Esenyurt'ta yaşıyor. 846 bin 492 nüfusu olan Esenyurt'ta kayıtlara geçen uyuşturucu satıcısı sayısı 600. Esenyurt'u Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Fatih, Esenler takip ediyor. Uyuşturucu satıcısının en az olduğu yer ise kayıtlara göre Şile. 

        Yaklaşık 1,5 yılda hazırlanan bu kapsamlı rapor sayesinde İstanbul polisi tüm uyuşturucu satıcılarını mercek altına almış oldu. İstanbul'da geçen yıl 47 bin kişi hakkında uyuşturucudan adli işlem yapıldı. 5 bin 60 uyuşturucu satıcısı tutuklandı. Bu yılın ilk 6 ayında da hakkında uyuşturucudan işlem yapılan kişi sayısı 31 bine ulaştı. Şimdiye kadar 3 bin 18 uyuşturucu satıcısı tutaklandı. Türkiye genelinde uyuşturucu satıcılarının yüzde 34'ü İstanbul'da tutuklandı.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu