Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Löw: Mesut, ırkçılık suçlamalarıyla abartılı davrandı

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği için yoğun tepki çeken Mesut Özil, federasyona ırkçılık suçlaması yönelterek milli takımdan ayrıldığını açıklamıştı. Teknik Direktör Joachım Löw, bu suçlamaların abartılı olduğunu savundu.

        Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya'da teknik direktör Löw, 2018 Rusya sonrası ilk kez kameraların karşısına geçti. İlk soru Mesut Özil'in milli takımı bırakmasıydı. Löw, “Özil federasyona yönelik ırkçılık suçlamalarıyla abartılı davrandı” ifadesini kullandı ve “Takımımda en ufak bir ırkçı söylem olmadı, hep değerleri temel aldık.” şeklinde konuştu.

        Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw, Münih’teki basın toplantısında Özil ve Gündoğan’ın Erdoğan ile çektirdikleri fotoğraf nedeniyle çıkan tartışmalara "tam anlamıyla gereken önemi vermediğini” belirtti. Konunun kendilerine epey enerjiye mal olduğunu ve sinirleri yıprattığını kaydeden Löw, “Ama bu bizim başarısızlığımızın bahanesi olamaz” dedi.

        Löw ayrıca Özil’in artık milli takımda oynamama kararını açıklama şeklini de eleştirdi. Özil’in kendisine şahsen haber vermediğini belirten Löw, bugüne kadar Özil ile konuşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını kaydetti. Türk asıllı futbolcunun oyunu etkileyecek çok iyi tekniğe ve oyun zekasına sahip olduğunu vurgulayan Löw, "Bana göre, Mesut Özil son 20-30 yıl içinde, en iyi Alman futbolcularından biriydi." değerlendirmesinde bulundu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu