Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İngiliz Bakanı telefonda 'işlettiler'

        İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a telefon şakası yapıldı. Kendini Ermenistan Başbakanı olarak tanıtan kişi, tam 18 dakika Johnson'la konuştu. Konuşmalar şöyle gelişti:

        - Merhaba, tünaydın ben Boris Johnson. 

        + Tünaydın, sayın Dışişleri Bakanı, beni duyabiliyor musunuz?

        - Evet gayet iyi duyuyorum, kimsiniz acaba? 

        + Ben başbakanım.

        - Paşinyan mı? 

        Johnson, 18 dakika boyunca, Rusya, Suriye ve Salisbury kentindeki eski Rus çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal'in zehirlenme olayını görüştü. Russia Today, görüşmenin tamamının kaydını yayınladı. Konuşmanın devamında şu ifadeler kaydedildi:

        + Putin'le haftaya Soçi'de görüşeceğiz, ona hazırlanmam gerek.

        - Evet, biliyorum.

        + Umarım, beni sinir gazıyla zehirlemez.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bakan işletildiğini anladı ve görüşmeyi sonlandırdı. Biz de kontrol ettik ve telefon şakası olduğunu hemen anladık" denildi. Ayrıca açıklamada, "Salisbury ve Suriye'de kimyasal silah kullanımı ile Ermenistan'daki son olaylar ciddi meseleler. Bu çocukça hareketler, arayanın ve arkasındakilerin ciddiyetsizliğini gösteriyor" ifadesi kullanıldı. 

        Telefon şakası, İngiltere'de ilk kez yaşanmıyor. Dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da başına benzer bir olay gelmişti. 2015'te telefonda kendini İngiliz hükümetine bağlı dijital iletişim ve istihbarat kurumunun direktörü Robert Hannigan olarak tanıtan bir kişi, başbakanı kandırmıştı.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu