Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Heyecan, merak, adrenalin... İşte tarihi Paraşüt Kulesi

        Heyecan, merak, adneralin... 38 metre yükseklikte tüm bu duygular bir arada. Burası Ankara'daki tarihi Paraşüt Kulesi. 81 yıllık kule bu heyecanı yaşamak isteyenleri ağırlıyor. 1936 yılında Rus mühendisler tarafından yapılan kulede, 1937 yılından beri serbest paraşütçülük atlayışları yapılıyor. Atlayış, profesyonel eğitmenlerin yardımıyla gerçekleşiyor. Atlayış yapacaklarda belli şartlar aranıyor. 16 yaşından küçük, 40 kilodan az 85 kilodan fazla olmamak gerekiyor. Önce eğitim veriliyor. Ardından atlayış 16 saniyede gerçekleşiyor. Kuleden atlamak kadar, yere inmek de önem taşıyor.

        Türk Hava Kurumu, atlayışını başarıyla tamamlayan herkese sertifika ve rozet armağan ediyor. Türk Hava Kurumu Müze ve Paraşüt Kulesi Sorumlusu Özgür Kaynak, "Kulemiz 81 yaşında bir anıt eserimiz. Aynısından bir de İzmir'de fuar alanı içerisinde var. Bu ikiz kuleler aynı dönemde hizmete açılmış ve o günden bugüne kadar gelen isteklerden binlerce insana atlayış yaparak gökyüzüyle tanıştırmış" açıklamasında bulundu.

        Paraşüt Kulesi'nde atlayış sezonu mayıs ayında başlıyor, kasıma kadar sürüyor. Ücret alınmayan atlayışlara en çok gençler ilgi gösteriyor.

        HABER: MEVSİM ALTAY

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu